20 Şubat 2019 Çarşamba

Özel Ders Fiyatları Neye Göre Değişir?


Birebir olarak anlatılan dersler, öğrencilerin başarıları ile yakından ilişkilidir. Kalabalık sınıflarda anlamak ya da kendini göstermek konusunda sıkıntı yaşayan öğrenciler, hedeflemiş oldukları başarıyı özel ders alarak yakalayabilmektedir. Kendine özel programları ve sistemleri olan dersler öğrencilerin düzeylerine göre verilmektedir. Böylece her öğrenci ilgi duydukları alanlar ya da hobileri üzerinden konu anlatımı edinebilmektedir. Bu bağlamda eğitim koçlarının kaliteli olması büyük önem arz etmektedir.Eğitim koçları öğrenci psikolojisini yakından bildikleri için öğrencilerin anlama konusunda sorun yaşamaları mümkün olmamaktadır. Ayrıca konu anlatımlarından sonra yapılan soru çözümleri, anlatılan içeriklerin kalıcı olmasında büyük bir rol sahibidir. Pek çok ailenin birebir şekilde verilen derslerde fiyat konusunda kafalarında soru işaretleri bulunmaktadır. Ancak bu tip özel eğitimlerde fiyattan ziyade eğitimlerin ve eğitimcilerin niteliklerinin ön planda tutulması gerekmektedir.

Özel Ders Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

Özel ders alımlarında fiyatların belirlenmesini etkileyen pek çok farklı neden bulunmaktadır. Eğitimcilerin meslek tecrübesi bu kriterlerde ilk akla gelenlerden biridir. Yıllarını öğrenci eğitimine vermiş olan uzman eğitimciler, mesleğe yeni başlayanlara göre daha yüksek fiyatlar isteyebilmektedir. Fakat bu durum, tecrübesi daha az olan eğitimcilerin, öğrenci başarısında etkisiz olduğu anlamına gelmemektedir. Çünkü birebir derslerde amaç eğitimci ve öğrenci arasında uygun bir atmosferin yakalanmasıdır. Öğrenciler ancak kendilerini yakın ve rahat hissettikleri eğitimcilerin yanında verimli olabilmektedir. Bu nedenden ötürü eğitimcilerin öğrencinin içinde bulunduğu ruh haline göre hareket etmeleri gerekmektedir. Böylelikle öğrenciler üzerlerinde bulunan çekinik safhasını atlatarak aktif bir öğrenme sürecine girebilmektedir. Bu alanda eğitimcilerin kaliteli üniversitelerde okuyan öğrenciler tarafından verilmesi de mümkündür. Birebir ders alan öğrenciler, üniversite öğrencilerine kendilerini daha yakın hissettikleri için psikolojik açıdan da bir baskı oluşmamaktadır. Bu tip derslerin de öğrencilerin başarısına büyük katkılarının olduğu ispatlanmıştır.

Özel Derste Fiyat ve Kalite İlişkisi 

Ebeveynler açısından birebir verilen eğitimlerde fiyat ve kalite eş değer olarak görülmektedir. Ancak pek çok kurumda öğrencilerin başarısı için fiyat politikaları uygun rakamlardan oluşmaktadır. Üstelik öğrencilerin devamlı ya da uzun dönemde ders alımları fiyatların daha da aşağı çekilmesini sağlamaktadır. Bundan dolayı ebeveynlerin kısa süreli özel ders alımlarından ziyade uzun süreli kayıtlara yönelmeleri tavsiye edilmektedir. Böylelikle kurumların ya da eğitimcilerin ileriki dönemlerde programları belli olacağından ve tanışıklıktan ötürü fiyatların uyguna gelmesi mümkün olmaktadır.  Üstelik kurumlarda toplu şekilde yapılan ödemelerde değişik avantajlar da ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca uzun süreli eğitimlerin öğrenciler açısından da artıları bulunmaktadır. Eğitimciler ile aralarında bir bağ oluşturan öğrenciler böylelikle kendilerini daha rahat ifade edebilir hale gelmektedir. Güven duygularında da fark edilir şekilde artış olan öğrenciler sonuçta sadece sınavlarda değil okul derslerinde de hedeflenmiş olan başarıyı yakalayabilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Özel Ders Fiyatları Neye Göre Değişir?

Birebir olarak anlatılan dersler, öğrencilerin başarıları ile yakından ilişkilidir. Kalabalık sınıflarda anlamak ya da kendini gösterm...